tiistai 4. lokakuuta 2011

ACEn kisat

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna käytiin Kuopion kupeessa juoksemassa vähän agilityä.
Ennen ekaa rataa tein lämppäreitä ja palkkasin lelulla niin se nähtävästi nosti vähän kierroksia. Eli ekalta radalta tuli kuudennella esteellä hylly, valkkasi putken puomin sijasta. Jatkettiin rataa mutta tuli läpi A:n kontaktin niin meidän homma loppui siihen.

Toka rata oli hypäri, siltä vitonen ja yllätys yllätys, vitonen tuli kepeiltä :o Eipä ollut uutta. Muuten se rata meni ihan kivasti. Kolmanneksi viimeisellä hypyllä en kääntänyt koiraa ja tuli tosi pahalla kulmalla toka vikalle hypylle. Onneksi ei sattunut mitään.

Kolmas rata oli agirata. Teemana oli, että kepit onnistuu eli vauhti pois ennen keppejä ja siitä lähetys. A mentiin pariin kertaan. Ekalla kerralla karkasi mutta onneksi oli suora linja putkeen niin nou hätä ; ) Meni sinne itsekseen. Mutta tullessa tuli A:n ohi ja tämä blondi mietti rataan tutustumisessa että koira pitäisi käyvä varmaan kääntämässä mutta aattelin et ei voi mennä ohi vaikka vähän hyppää pitkälle. Mutta ohi meni linjan ja eikä koira saanut enää itseään taivutettua A:lle. Siitä vitonen. Loppurata meni taas mallikkaasti. Otettiin sitten samalla kontaktireeniä ja ne kepit onnistui ns. vauhti pois- metodialla.

Neljäs rata oli sitten taas hypäri. Siltäkin tuloksena vitonen ; ) Tuli ohi esteen kun nuo meidän kaarrokset ei oo mistään pienemmästä päästä. Niitä on vaan nyt pakko ruveta reenaamaan. Ajallisesti hävitään sikana muille kun tehdään kunniakierroksia.

Kisojen jälkeisenä tiistaina lähdettiin sitten aamulla ajelemaan kohti Espoota ja Vapun leikkikoulutukseen. Ihan sika hyviä neuvoja ja vinkkejä tuli joka asiaan. Oikku jopa rupeaa jo pikkuhiljaa luovuttamaan lelun ihan jees. Pientä jumimista on mutta mieskoiralla varmaan kestää ennenkuin hokaisee jutun jujun ; ) Joulukuulle on varattu pari tuntia hyppytekniikkaa jos myö saataisiin Oikulle hieman pienemmät kaarrokset ; )
Samassa koulutuksessa oli myös Välkyn sisarusparvi. Kaikki pentuset olivat tosi päteviä leikkimään ja muutenkin hyviä koiran alkuja. Mukavaa oli nähdä.

Välkky on jatkanut samoilla reenihommeleilla, leikkiä ja hauskan pitoa oppimisen yhteydessä. Eilen onnistuttiin tekemään A silleen että pysähtyi nokkasemaan ja vapautuksesta vasta poistui. Mutta tänään se on varmaan senkin jo unohtanut =) Vatia ollaan pyöritty ympäri ja nyt onnistuu jo kumpaankin suuntaan niin että oon vastapäätä. Jumppapallolla on aika pätevä. Ainut vaan, että tasapaino on vielä hakusessaan. Kaikkea pientä mukavaa ollaan touhuiltu.

Vanhemmat koirat myös yllättivät jumppapallon suhteen. Kumpainenkin rupesi tarjoamaan tosi nopeasti neljää jalkaa pallolle. Jopa Huligaani joka yleensä esittää aina hirveän repertuaarin mistä voisi palkka tipahtaa. Oikkua en oo minään tarjoamistyyppisenä koirana ikinä pitänyt mut nopeasti hokasi sekin mistä palkka tulee.

Parin viikon päästä taas olisi agikisat. Ja nyt ei tarvihe ihan kukonlaulun aikaan lähteä ajelemaan. Niin ja penneli tulee ensi viikolla 16 viikkoa. Kauhistus miten aika menee lujaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti