maanantai 19. syyskuuta 2011

Luonnetesti ja agilityä

Käytiin syyskuun alussa luonnetestissä ja tässä tulee osa-alueet.
Tuomarit Lea Kilpeläinen ja Wilhelmiiina Virolainen
Toimintakyky -1 Pieni
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 Pieni
Taistelutahto +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Pistemäärä +95

Paperi on Oikun näköinen. Ainut mitä en kyllä ihan allekirjoita niin on tuo luoksepäästävyys. Kyllä Oikku on antanut jokaisen itseensä koskea ja mennyt reippaasti jokaisen luokse. Mutta tietysti kuormaa on eri tavalla päällä mitä normi tilanteissa. Pimeässä huoneessa huomasi kuinka toimintakykyä ei enää löytynytkään. Ei kyennyt tulemaan luokse niin ei. Paljon tehtiin hommia, että koira liikkui. Tuota toimintakyvyn "puuttumista" en oo kyllä kotioloissa saati harrastusrintamalla huomannut. Varmaan se osittain paikkaa taisteluhalulla sen puutetta. Mutta sama entinen koira Oikku on kuin ennenkin. Testin tulos ei sitä muuta.

Harrastusrintama on enimmäkseen täyttynyt agilitystä. Oikun kaukot oon laittanut korjauslistalle eli opettelemme niihin oikeat liikeradat ja suoritustavan. Turhaa mennä kokeeseen hakemaan sitä 5 tai 0. Noutokapulan naljailua on edelleenkin. Se on pientä mutta ei tarvihe olla ollenkaan.
Välliäinen on opetellut myös kaukojen liikeratoja, hyvin sujuu ja maltillisesti tekee. Ainut vaan, että nyt jo ennakoi seisomisesta maahan menon =o Mutta kyllä sekin korjaantuu ; )

Oikun reenilistalle tulee agikisojen jäljiltä keppien opettelu =o sillä tavalla että se hakee ne vaikka mistä kun ohjaaja on tumpelo. Sunnuntaina oltiin Lieksassa kisoissa ja kaikilla kolmella radalla sössin ihan kunnolla Oikun kepit =( Isäntä sanoikin kun näki videot, että ihan kuin sähkökatkos olisi tullut ohjaajalle. Joku painoi OFF nappia ; ) Radoilta tuloksina hylly, 5 ja 5 ja kaikki mokat kepeiltä. Jonkun kannattaisi taas katsoa peiliin....

A-rata oli agirata. Keppien vieressä oli putki ja huolimattomasti huitaisin koiran kepeille niin koira irtosi ja haki pimeästä kulmasta putken. Teki juuri sillä tavalla kuin ohjasinki. Fiksu koira =) Sen jälkeen loppurata menikin todella hyvin. Hyvin sain sitten otettua loppuradalla kontaktireeniä.

B-rata oli myös agirata. Kepeille tultiin putki-aita-aita suoran päätteeksi. Sain hiljennettyä Oikun vauhtia jonkun verran ja kääntyi lupaavasti (yli-iso kaarros kyllä tuli) kepeille mutta tämä paukapää ohjaaja aattelee pysyä paikallaan eikä auta koiraa tilanteessa yhtään ja koira paukaisee kakkosväliin. No tämäkin rata taas suoritettiin loppuun mallikkaasti.

C-rata oli hypäri. Tällä radalla tultiin putkesta suoralla linjalla kepeille. Vauhtia oli aika paljon ja koira tuli putkesta mutta miepä en sitten ohjaa koiraa. Oletan vaan että se ottaa ne kepit ja seistä hönötän paikoillani. Voi apua! No tietysti koira lähtee kyselemään että mitä tehhään, otetaanko tää este vai mikä. No kepit kun taas saatiin tehtyä niin loppurata meni loistavasti.

Ensi viikonloppuna on mahdollisuus ottaa revanssi. Nyt sitten tavoitteena on, että ohjaaja ei jää seisoskelemaan mihinkään, varsinkaan kepeille ; )

Välkky on saanut tehdä pentureeniä leikin varjolla. Puunkierrot onnistuu nyt paljon paremmin. Jotenkin se on nyt sen vasta hokaissut kunnolla =) Nenää reenaillaan häiriön alla ja hyvin rupeaa pysymään. Pieniä temppuja ollaan myös reenailtu.

Laitan sivupalkkiin videot sunnuntain radoista. A-radasta ei oo videota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti