sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Viimesimmästä taas aikaa...

Kesä on taas melkeinpä ohi ja paljon on taas tapahtunut. Tää blogi on kyllä taas jäänyt ihan unholaan =(
Enpä edes kaikkia asioita muista, voi voi...
No aloitetaan jostain.

Elokuun alussa käytiin Oikun kanssa yhdet agikisat Joensuussa. Ekana ratana oli hypäri. Se oli todella hieno rata meiltä =) Kepit oli ihan huiput ja ennen estettä jarrutus onnistui joten ei hypännyt sitä pitkäksi joten koira kuunteli ja katsoi ohjausta JEE! Nolla saatiin aikaiseksi siltä radalta.

Sitten oli vuorossa 2 agirataa ja ne ei mennyt ihan niinkuin piti    : o Meikäläisen pää jotenkin sotkeutuu noista kontaktiesteistä ja menosta tulee tökkivää. Koira liikku ja toimi hyvin mutta omista ohjaus mokista tehtiin hyllyt kummaltakin radalta. Miun pitää ite ruveta tekemään näitä pääkoppa harjoituksia ja opetella rytmittäminen siihen liikkeeseen ja ohjaukseen. 
Syyskuussa olisi parit kisat viikon välein niin toivotaan että saataisiin joku tulos aikaiseksi. Tulisi edes välistä taas niitä hyviä hyllyjä niin olisin niihinkin tyytyväinen.

Elokuun puolessa välissä oli AHBAn kisat Kuttukuussa ja Oikun kanssa osallistuttiin HRD1 luokkaan x2.
Ekana rata meni ihan mönkään =( Saatiin lampaat häkistä ulos ja Oikulla oli tosi hyvä matala vire. Ei ollut niitä turhia humputuksia ja kaahotuksia häntä ylhäällä. Oltiin eka portista menossa ulos niin huudetaan, että ryhmä pitää vaihtaa, yksi lammas klenkkaa. No ryhmä vaihdettiin ja Oikku kerkesi siinä vaiheessa ottaa jo kierroksia ja enkä saanut virettä enää alas. Häkistä otto oli ihan sika törkee omasta mielestä. Meni ryysimällä ja yksi lammas antoi vähän osumaa, että Oikku oli kylellään häkissä ja lammas talloi päältä menemään. Koira ei vinkunut eikä ulissut joten ei sitä hirveesti voinut koskea. Aattelin et nyt se sitten rauhoittaisi vähän koiran menoa mutta väärässä olin. Häkistä otto oli saanut jo lampaat vähän vauhkoksi joten oli aika liikkuva ryhmä sitten loppu radalle. Koiran korvatkin oli jossain ulkoavaruudessa menossa =) Viimesellä etapilla itse keskeytin koska ryhmästä jäi yksi lammas omilleen teilleen ja sitten se tuli myöhemmässä vaiheessa aidan laidalle huutelemaan joten loppu laumalla oli veto pois ja aidan luokse.

Toiselle radalla lähdettiin sitten natsi meiningillä. Koiralle en puhunut mitään, en antanut minkäänlaisia sanallisia käskyjä kuin vain maahan meno käskyt ja kierrä-käskyn. Ohjasin radan pelkästään kropalla ja sauvan avulla. Ja koira toimi kuin ajatus =) Myö ei olla ikinä varmaan  tehty noin hyvin yhteistyötä paimennuksessa. Viimesellä etapilla missä koira kutsutaan lauman luota tykö ja laitetaan hakukaarelle niin siinä vasta Oikulla nousi häntä turhan ylös ja tuli se humputus asenne esille.

Pisteitä saatiin tuosta tokasta radasta 85/90 ja voitettiin luokka. Eka rata oltaisiin päästy varmaankin läpi (63 pistettä vähintään) mutta ei se paljon olisi mieltä lämmittänyt kun tietää että koira pystyy parempaankin työskentelyyn. 
Nyt sitten alku syksy työstetään poispäinajoa. Viime viikolla otettiin reeneissä poispäinajoa ja saatiin ihan sika hyvä pätkä aikaiseksi. Pientä varmistusta koira kyselee suunnista mutta KUUNTELEE ohjeita. Katotaan jos myö sittenkin osallistuttas HRD2 luokkaan ensi kesänä.

Niin ja elokuun puolessa välissä tuli meille uusi perheenjäsen Välkky =) Sittenkin meille tuli vaan pentunen =) Ja pentu oli tulossa vain jos pentutestin mukaan löytyy sopiva. Miun ei pitänyt ottaa pentua vielä kun vasta loppuvuodesta mutta Vitin ja Oikun pentusuunnitelmat siirtyivät. Pentu on kyllä nimensä veroinen. Aivan ihana tapaus. Tosi nopee oppimaan ja hokasemaan asioita. Tarjoilee tosi paljon asioita. Ja niitä kun on saanut palkattua niin kaiken opettaminen on ollut tosi helppoa. Mutta kyllä niitä ongelmiakin jossakin vaiheessa tulee =) Ihan oikeesti, on tosi pelottavan fiksun oloinen pentu. Ja aikamoinen riiviö ; )

Kait tässä taas tärkeimpiä kuulumisia. Laitan Oikun luonnetestin jossakin vaiheessa ja videon myös kuhan taas kerkeän. Ainut vaan videon laittamiseen menee joku tovi kun ei ole oikeanlaista johtoa. Mutta luonnetestin osa-alueet laitan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti