sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Kuulumisia

Joulu lähestyy kyllä uhkaavasti ja kaikki hommat ovat vielä puolitiessä. En ymmärrä mihin tää aika kuluu...
Viime viikonloppuna oli vuoden viimeinen näyttely rupeama Helsingissä. Perjantaina lähdettiin matkaan ja yövyttiin hotelli Vantaassa koko viikonloppu. Lauantaina suikkastiin hyvin junalla Pasilaan ja siitä sitten messariin.

Lauantain saldona Oikulle EH, arvostelu oli hyvä ja mitään negatiivistä ei löytynyt. Se on vaan niin pieni niin eroaa muista aikalailla. Huli sitten taas yllätti aikalailla. Huli oli oli ROP sekä ROP-vetsku. Isojen kehien oottelu oli kyllä tuskaa. Oottavan aika käy pitkäksi. Ryhmä 1 isossa kehässä tuli kiitos ja hei. Vetskujen kokoamiskehään aika kiireellä juostiin isosta kehästä. Tuomarina oli ruotsalainen *en muista nimeä* herrasmies. Kokoamiskehässä tuomari koski osaan ja osaan ei. Juoksutti meitä n.10 hengen ryhmissä. Aattelin silloin et just, tää on näitä tuomareita että ei taida tuntea koko rotua.
Vetskuja oli pitkältä n. satakunta kehässä. Isoon kehään juostessa, yllätys oli iso kun ohjattiin siirtymään jatkoon päässeiden riviin. Tuomari taisi ottaa jonkun kymmenkunta, saattoi olla enemmänkin, jatkoon. Siitä taas uudestaan, nyt yksitellen, tuomari katsoi koiran olemusta sekä liikkeitä. Siitä tuomari sitten taas tiputti osan pois ja jätti kuusi koiraa joista sijoitti. Tuomari otti vielä Hulin kuuden parhaan joukkoon mutta ei sijoittanut. Mutta oli aivan uskomatonta jo tuo että oltiin niin monen vetskun seasta kuuden joukossa. Kuitenkin aika iso näyttely kyseessä.

Sunnuntaina oli sitten viimeinen näyttelypäivä. Oikku tuli taas edellisen päivän malliin EH:lla pois kehästä. Arvostelu ok, mutta pienuus taas tuli esille. Huli oli PU3 ja ROP-vetsku. Vetskujen isossa kehässä tuli heti kiitos ja hei.

Rankkareissu itselleen mutta kyllä oli myös rankkaa koirillakin. Kun kotona oltiin puolen yön jälkeen ja laskin koirat autosta ulos, niin kumpikin oli ihan sen näköisiä, että kiitos kun ollaan kotona. Kumpikin juoksi pihaa ympäri onnessaan.

Toko sekä agility rintamalle ei erikoista. Nyt ei olla päästy reiluun viikkoon reenailemaan ulos mitään. Täällä on ollut viikon verran tuommoista 20 tietämillä pakkasta. Sisällä ollaan otettu tottista.
Ensi kesän paimennusasiat ovat taas kondiksessa. Farmikisoista on varattu paikat ja lammasreenit aloitellaan keväällä.
Ja pienoinen yllätys oli myös se, että Oikun MH-kuvaus onkin ollut virallinen. Mie oletin koko ajan että se on epävirallinen. Mutta niinhän tuo tulos oli koiranetissä eikä ne sinne laittele epävirallisia tuloksia. Eli Oikku on nyt sitten virallisesti Suomen ensimmäinen schape joka on MH-kuvattu Suomessa. Seuraavaksi vuorossa onkin sitten luonnetesti mutta ei vielä ensi vuoden puolella.
Mutta palaillaan... =)

OIKEIN HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti