sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Aikaa taas vierähtänyt viimesimmästä

Viimeksi näköjään on tullut kirjoiteltua maaliskuussa...Aika on kyllä vierähtänyt tosi nopeesti. Koko maaliskuuta ei oikein edes huomannut. Myö ollaan reissattu ja kisailtu ja kotikoulutuksia tehty.

Huhtikuun alussa käytiin Hulin kanssa Varkaudessa kisaamassa agilityä. Todella huonolla menestyksellä. Eka radalla keppien kanssa oli suuria ongelmia, sitä ennen kyllä saatiin jo hylly. Koira karkasi A:lta väärälle esteelle. Mut kepit oli hankalat, koira aloitti väärin ja toisella kerralla tuli välistä pois. Kolmannella kerralla kepeiltä saatiin puhdas suoritus ja päätin lopettaa sitten hyllyradan tekemisen siihen.
Toinen rata alkoi ensimmäisen riman tiputuksella, oma moka aika lahjakkaasti. Koira teki tosi hyvää rataa mutta kaarrokset olivat aivan tautisen isoja. Yliaikaa tuli reilu 3 sekkaa ja se on tosi paljon. Kontakti esteet meni tosi hyvin, koira tuli alas asti ja A:ltakaan ei nyt karannut. Näistä kisoista ei jäänyt mitenkään hyvä olo, en tiiä mistä johtuneen.
Nyt Huli on pois kisakentiltä reilun kuukauden ajan. Kaksi viikkoa sitten koira reväytti vasemmalta puolelta nivusen seutua lihaksen. Jyväskylän näyttely sekä eiliset kisat jäivät väliin saikun takia. Nyt katsotaan pystyykö osallistumaan seuraavaan näyttelyyn. Hieroja kävi männeellä viikolla ja seuraava hieronta kerta on toukokuun puoli välissä. Jonkun verran keventelee edelleenkin mutta ei niin paljon mitä tapahtuneen jälkeen. Nyt jopa varaa jo painoakin jalalle. Hieroja antoi luvan aloitella kevyellä liikunnalla jotta ei jäisi opituksi tavaksi keventely.

Oikun kanssa käytiin Jyväskylän näyttelyssä. Hyvää teki Oikulle päästä matkaan ilman Hulia. Joutuu jätkä vähän myös itsekkin ottamaan "vastuuta" kun aina ei pysty tukeutumaan Huliin. Tuomarina oli Kari Järvinen ja saldoksi saimme H. Tuomari ei tykännyt yhtään Oikusta. Määritteli koiran "mäyräkoiraksi" arvostelun perusteella. Mutta se oli vain näyttely ja hyvä harjoitus tulevia koitoksia varten.

Koulutusrintamalle ei kuulu uutta. Tokon suhteen on ollut laiskuus ajankohta menossa. Pitäisi taas ottaa itseään niskasta kiinni ja ruveta panostamaan siihenkin enemmän. Eilen käytiin hallilla ottamassa pienet agireenit. Eka kerta meni vähän kuuheltamiseksi kun on toista viikkoa aikaa kun viimeksi käytiin hallilla. Tehtiin puomia ns.:lla juoksukontakti menetelmällä mutta en tiiä onko se kaikkein paras ratkaisu meidän suoritus tavaksi. Mutta onneksi ei ole enää pitkä aika Puuparran leiriin ja saa taas uutta tietoa sekä näkökulmaa asiaan. Rengasta otettiin myös, nyt ilman hihnaa. Koira taas yllätti positiivisesti, hakee jo rengasta tosi hyvin, että pystyy jo lähettämään renkaalle.
Tänään sain viimein ja vihdoin laitettua kaikki 12 keppiä ja verkotettua loppuosan. Oikulla on vain tehty 6 kepillä ja ajattelin että varmasti yrittää tulla välistä pois mutta mitä vielä. Jätkä teki tosi tyylikkäästi, kuin vanha tekijä, kepit loppuun asti. Lähetykset onnistuu hyvin, lähtee jo reilusta 5 metristä hakemaan itsenäisesti. Nyt pitää yrittää vaan kulmat saada onnistumaan kympillä ja ruveta vaikeuttamaan reeniä kerta kerralla.

Niin ja käytiinhän myö Oikun kanssa männeellä viikolla keskiviikkona paimentamassa, kurssin eka kerta. Laumassa taisi olla 15 lammasta millä aloitettiin. Pitkän tauon jälkeen homma alkoi tosi hyvin. Koira oli reippaana ja näytti mielenkiintonsa lampaita kohtaan. Nyt jo rupesi hakemaan sitä omaa paikkaansa lauman perässä. Viime syksyn herättelyt ei ole menneet hukkaan ollenkaan. Koira oli vielä liinassa mutta siitä yritetään päästä mahdollisimman nopeasti eroon. Yritän saada jossakin vaiheessa videon pätkää tänne sivuille jotta meidän "tuottajakin" näkisi kasvatin toiminnassa. Huli on pois näistä kuvioista niin pitkään ennenkuin jalka paranee.

Mut yritän palailla astialle kun taas jotain asiaa... : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti