keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Paljon on taas tapahtunut

Mistähän sitä aloittaisi... On nimittäin taas pitkä aika kun on tullut tätä päiviteltyä :(
Tammikuun alussa käytiin Oikun kanssa Pieksämäellä tokokisoissa. Se meni totaalisesti penkin alle...
Ennen paikkamakuuta koira kävi ylikierroksilla ja viretila oli katossa. Ounastelin jo että ei hyvä seuraa. Reilun minuutin Oikku pysyi paikkamakuussa ja sitten lähti hiljakseen hiipimään minnuu kohti. No nollillehan se meni.
Seuraaminen kytkettynä oli myös ongelmallista. Alku lähti hyvin mut sit se hajosi kokonaan. Pientä paikan hakua ja perusasentoja jätti ottamatta.
Irti seuraamisen alku oli todella hyvä, koira oli tiiviisti mukana mutta sekin sitten hajosi. Tässä myös jätti osan perusasennoista ottamatta ja kerran lähti todella pahasti haahuilemaan.
Liikkeestä maahanmeno nollille. Annoin käskyn ja katsoin sivusilmällä että koira meni maahan mutta jätti perspään ylös eli etuosan laittoi vain maahan.
Luoksetulo oli todella katastrofaalinen. Tätä pidin varmana liikkeenä mutta näköjään tuo otus voi keksiä mitä vain...Vauhti oli ihan järjetön millä lähti tulemaan, ekana pomppu oikealle puolelle, sieltä pienen kunniakierroksen kanssa eteen ja pomppu ja sitten vasta pysty tulemaan pompun kautta vasemmalle sivulle.
Liikkeestä seisominen sentään meni hyvin, pysähtyi todella säpäkästi ja koiran vierelle pääsin palaamaan ilman että otti sivuaskeleita.
Hyppy meni myös todella hyvin, hieman vinoon se hyppää mutta toivotaan että suoristuu tekemisen kautta.
Yleisvaikutelmana saatiin kasi. Tuomari vain sanoi taas, että kun se on niin nopea liikkeissään että hienosäätöä. Niinpä, sitä hienosäätöä todellakin tarvitaan. Varmaan menee ikuisuus ennenkuin tuo koira on EVL:ssä. Pisteitä saatiin 80 ja jäätiin näin ilman tulosta.
Hauskaa oli sekä koiralla että ohjaajalla. Myö ei lannistuta vaan yritetään entistä enemmän =) Mieluummin sähäkkä koira kuin perässä vedettävä lahna.

Tammikuun lopulla oltiin Turussa Anskun tykö vähän reenilomalla. Junalta suoraan paineltiin Kupittaalle Lentsun yksärille. Saatiin taas tosi hyviä neuvoja mitkä pitäisi olla itsestään selvyyksiä mutta pieni pää ei osaa ajatella ;) En osaa kävellä oikealla nopeudella enkä myös osaa antaa käskyjä oikealla äänensävyllä. Näitä ollaan sitten sen jälkeen reenailtu. Kiitos Lentsulle että jaksoi taas pahvia ohjaajaa =)

Seuraavana päivänä oli Janitan agility. Taas todettiin se että rynnimisellä ei saa kuin sotkua aikaiseksi. Vaikeaa... Janita taas muisti muutaman kerran mainita rytmityksestä, olipa uutinen. Nyt oli koira todella hyvin kuulolla ja nähtävästi miun ohjauskin jota kuinkin paikoitellen hyvää, koska nyt ei jumittu niin paljon paikoilleen hinkkaamaan. Pakkovalssi on miulle edelleenkin paha. Mie en ymmärrä miten en saa sitä onnistumaan. Kepeillä oli myös vetotilanteessa se, että en malttanut odottaa koiraa tarpeeksi ja auttaa sitä aloittamaan pujottelua. Eli malttia radalle ja muistaa lukea sitä rataa se virtuoosikoira mukana.
Väliaikoina sitten reenailtiin Anskun ja Tiinan kera, enemmän tottis voittoisasti. Iso kiitos taas Anskulle meidän majoittamisesta sekä ylläpidosta!

Turusta kun kotiuduin torstai yönä, niin perjantain kerkesi olemaan kotona. Lauantai aamuna oli startti kohti Vantaata ja Fur Centteriä. Huli pääsi mukaan champion of champion ja veterans of veterans gaalaan. Osallistumisoikeus meillä oli veteraanikisaan. Homma ei oikein mennyt putkeen. Huli oli totaalisesti omissa maailmoissaan. Päänuppia kyllä varmaan osittain sotki juoksuiset nartut. Huli puhdisti tosi hyvin paikan lattiat. Ei varmaan tarvinnut kenenkään luututa =) Muuten tosi mukava ilta ja hauskaa oli. Meillä sattui tosi mukavat pöytäkamut joiden kanssa juttu luisti.

Agilityä ei olla unohdettu. Nyt ollaan vaan tosi harvoin päästy reenailemaan kun täällä on pikkuisen pidellyt pakkasia. Onneksi nyt rupeaa helpottamaan. Tokon ulkoreenitkin ovat jääneet vähälle. Ne ihmiset jotka pääsevät reenaamaan lämpimään halliin, saavat olla kiitollisia mahdollisuudesta. Kyllä itsekkin olisin valmis maksamaan enemmän reenipaikasta jos se olisi vain lämmin.

Nyt pitää yrittää itseään ottaa niskavilloista kiinni ja käydä enemmän tätä päivittelemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti