perjantai 24. heinäkuuta 2009

Viime päivityksestä taas aikaa :)

On taas jäänyt tämäkin päivittelemättä. Voi Voi!!!

Kesäkuun puolella ei tapahtunut juuri mitään maata mullistavaa. Juhannus meni rauhallisesti ja tällä kertaa nilkkakin säilyi ehjänä ; )

Meidän lauma lisääntyi yhdellä 1.7.2009 ja tällä hetkellä "tuntee" nimen Kirppu.




Eli isosta mahasta on päästy ja nyt pääsee taas reenailemaan "entiseen" tapaan. Synnytyksestä on toivuttu ja kroppa rupeaa kutakuinkin olemaan kondiksessa.

Oikun kanssa on nyt naksuteltu lätkää joka siirretään ruutuun. Kerran on otettu nyt ruudun sisällä. Tunnaria on tehty yhdellä kapulalla, jota oon siis piilottanut. Hyvin haistelee mutta rauhallisuus on jossain tiellä tietymättömillä. Mutta jos sekin tulisi ajan myötä. Noutoja on myös otettu. Metalli ei ole kunnolla suussa vaan kantaa hellästi. Noudossa ollaan otettu vähän takapakkia. Sivulle tulossa jää kapulan kanssa liian etäs eli väistää minua. Ei olisi varmaankaan pitänyt sivulla oloja ottaa kapulan kanssa iso mahasena. Eihän miun liikkeet ja tekemiset siinä kunnossa olleet "normaaleja". Mutta otetaan muutama korjaus niin eiköhän sekin tule kuntoon.
Agi on ollut vähemmällä. Keppejä ollaan hinkattu sekä kontakteja.
Huli on siinä sivussa saanut myös tehdä tottista sekä agia. Huli oli mukana torstaina reenaamassa agia ja kyllä himoittaisi vielä sekin ilmoittaa yksiin kisoihin. Tosi hyvin meni ja jopa kuunteli. Tosi mukava oli Hulin kanssa mennä.


Tämän kesän suurin tavoite Oikun kanssa on nyt tehty ja saavutettu. Tänään oli meillä AHBA:n Junior Herding Dog- testi Sinikan luona. Tuomari oli teksasilainen naisimmeinen Linda Bell. Rankkatapaus :) Tuomarille oli uusi tuttavuus schapendoes. Testi tehtiin viidellä lampaalla ja siihen kuului kuljetuksen lisäksi yksi portista meno, kahden "aidan" kiertäminen ja lopuksi häkitys. Häkitystä ei olla koskaan reenattu tämän kahden vuoden aikana ja se tuli tänään ekaa kertaa eteen. Kaikesta "sähläyksestä" huolimatta myö läpäistiin se testi!!! Nyt ei saatu mitään papereita mukaan koska ekana ne menee Jenkkilään varmistettavaksi ja sitten tulevat varmistettuina takaisin. Laitan tähän linkin jossa on asiasta kerrottu enemmän.
http://www.ahba-herding.org/
Ensi kesän tavoitteeksi on laitettu kisaan osallistuminen. Laitan testin videon myöhemmin kunhan saan sen koneelle purettua.

Oikulla onkin rankka viikko takana ja nyt se saa vähän lomailla ja ottaa lunkimmin. Kyllä pitää sanoa että koiralla on virtaa ja tekemisen intoa. Keskiviikkona oltiin päivällä paimentelemassa ja hiomassa pikkujuttuja . Illalla oli tokoreenit. Torstaina illalla käytiin reenaamassa agia. Ja tänään oli sitten testipäivä. Hyvin jaksaa tehdä ja into säilyy : )

Mutta eipä muuta meidän eloon. Palaillaan : )

4 kommenttia:

  1. Hienoa! Onnea paimennuskokeen läpäisystä! Tämä on kyllä taas suurta plussaa rodulle! Ja hienoa, että sä jaksat touhuta, mä en ois lähtenyt mihkään kisoihin noin nopeesti synnytyksen jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Niin ja onnittelut tietysti uuden perheenjäsenen johdosta sekä Oikun valioitumisesta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos onnitteluista!
    Vielä ei voida puhua kokeesta, se oli vain testi. Ensi kesänä on sitten kokeen vuoro.

    VastaaPoista
  4. Hellurei!!!
    Mä löysin teidän sivuille ihan vahingossa ja olipa kiva ylläri!!!
    Eli samassa testissä olin Iisa-sheltin kanssa ja kiva oli lukea sun mietteitä kisoista=)
    Laitan tän sun osoitteen muistiin niin tulen uudelleenkin vierailemaan!
    Hyvää kesän jatkoa (mulla alkoi tänään työt...)
    -Jaana&Iisa-
    meidän blogi on www.huldaiisa.vuodatus.net
    jos haluat käydä vierailemassa!

    VastaaPoista