lauantai 19. tammikuuta 2008

Agilityreissu Turkuun ja vähän pidemmällekkin

Nyt on Ahvenanmaan reissu tehty, joka olikin aika rankka. Univelkaa jäi aika paljon. Meidän reissu alkoi viikko takaperin keskiviikkona. Porukoiden kyydissä pääsin Pasilaan josta matkattiin junalla Turkuun. Selvittiin ilman kummempia hässäköitä.

Torstaina iltapäivällä oli sitten Jaakon koulutusta. Tunti oli varattu Oikulle ja toinen tunti Hulille ja Lotalle puoliksi. Melkeinpä siellä kolme tuntia meni. Jaakotukselta sai taas hyviä neuvoja ja vinkkejä sekä kommentia miksi teet niin kun voisi tehdä toisinkin. Taas innolla odotetaan toukokuun koulutuksia. Saimme kyllä läksyäkin mitä pitää opetella toukokuuksi.

Perjaintai aamuna klo:8.45 lähti meidän laiva kohti Ahvenanmaata. Pikku herra kyllä käyttäytyi laivalla siihen malliin kuin olisi ennenkin viettänyt siellä aikaa. Pää ja häntä ylhäällä mentiin. Laivamatka meni sukkelasti. Pientä ihmetystä oli kanssa matkustajilla jotka eivät tienneet kisoista mitään ja kummastelivat varmaan koiramäärää. Satamasta löydettiin aika hyvin mökille. Mökki oli kyllä hieno. Olisi siellä viettänyt enemmänkin aikaa.

Lauantaina oli sitten ensimmäiset startit. Jouduttiin jo aamusta menemään koska Sessa ja Nertsu kisasivat ykkösluokassa. Meillä oli vuoro sitten iltapäivän puolella. Kaikista kolmesta startista saatiin hylly aikaiseksi. Ei kovin hyvin mennyt... Koira toimi kuin unelma mut ohjaaja oli jossain muualla kuin tekemässä rataa. Onneksi Ansku ja Sessa olivat sivussa katsomassa rataa niin sai heti palautteen mitä olisi kannattanut ottaa huomioon ohjauksessa.
Illalla päästiin yhdeksän maita lähtemään hallilta mökkiä kohti. Pitkä päivä itselle sekä koirille.

Sunnuntai aamuna oli aikainen ylös nousu. Hulin rataan tutustuminen alkoi 7.35 ja sitä ennen piti vielä mökki siivota ja kamat kasata autoon. Hyvin kerettiin kisapaikalle, oltiin klo 7.15 hallilla. Meidän viimoiselta radalta tuli myös hylly, yllätys yllätys...Laskettiin meidän kisaajien tuloksia jotka eivät olleet mitään mieltä ylentävää. Anskulla 3 starttia ja kolme hyllyä, Miulla neljä starttia ja neljä hyllyä sekä Sessalla kolme starttia ja kaksi hyllyä sekä yksi vitonen. Kymmenestä startista yhdeksän hyllyä ja yksi viitos tulos. Aika hyvä tulos saavutus meidän poppoolta :) Laivaankin kerettiin hyvin eikä eksytty matkalla.

Tulomatkalla käytiin Oikun kanssa vähän himmailemassa pitkin laivaa. Ajeltiin hissillä ja mentiin kannella rautaportaita pitkin ja jätkässä ei mikään tuntunut missään. Kyllä on helppo matkustaa Oikun kaa.

Maanantaina lähti meidän juna kohti Joensuuta. Hyvin onnistui vaihto Pasilassa ja selvisin oikeaan junaan ison kassin, häkin sekä kahden koiran kanssa. Matkustaminen oli helppoa vaikka aattelin miten Oikun kaa homma onnistuu kun tulee uusia asoita eteen. Turhaan näköjään mietiskelin tuollaisia asioita.

Yhteenveto reissusta: HAUSKAA OLI!!! Ja oppia tuli taas paljon. Kisoissa oli tosi mukava katsoa ja seurata Suomen huippujen ohjausta ja todeta että itsellään on aika paljon oppimista. Hulin tekeminen ja into siihen yllätti myös positiivisesti. Meillä oli mukana kaksi tyttöä, Lotta oli lopettanut juoksunsa vähän aikaa sitten ja Nertsu oli lopettanut juoksunsa vielä myöhemmin kuin Lotta. Huli yritti koko matkan (tilaisuuden tullen) ajan päästä Nertsun persauksiin kiinni ja esitteli niitä ihania kosiotanssi liikkeitään ja manasin jo sitä et nyt ei koira pysy radalla ja siihen ei saa minkäänlaista otetta ym... Ja sit vielä samassa mökissä ja niissä ihanissa tuoksuissa... Mut toisin kävi. Kaikesta huolimatta koira toimi todella hienosti radalla eikä ollenkaan haahuillut "tyttöjen" luokse.
Oikku myös näytti hyvän kisakoiran elkeet. Silloin kun ei tapahdu mitään, otetaan lukua häkissä. Kyllä täytyy myöntää että Hulista on ollut myös apua Oikun tottumisessa uusiin paikkoihin ja tilanteisiin. Matka oli onnistunut ja matkaseura oli sieltä parhaasta päästä, A-luokkaa! Kiitos Anskulle ja Sessalle mukavasta ja hauskasta seurasta! Varmaankin ensi vuonna uudestaan vai mitenkä...Ja iso kiitos Anskulle ja Markolle vieraanvaraisuudesta!!!

Kamera oli mukana mut sitä ei tullut käytettyä...Joten matkakuvia ei saatu.
Ja nyt on meillekkin valmistumassa omat kepit. Sain isännän niitä tekemään... Niistä tulee kuvia myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti